Titols i resum a tot arreu
Fins a mitjans d'octubre es podrà visitar l'exposició del pintor Josep Madaula titulada Anatomies del desarrelament. Dibuixos de Josep Madaula.  Amb la col·laboració de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.
 

A la tardor de l’any 2014, el dimarts 9 de desembre, un violent temporal de vent va colpejar el Vallès causant estralls al Rodal sabadellenc i, molt especialment, al Bosc de Can Deu situat al nord-oest de la ciutat, propietat de la Fundació Antiga Caixa de Sabadell 1859 (FACS). El resultat més visible de la ventada: 45.000 arbres quedaren destrossats o greument afectats o, el que és el mateix, una pèrdua de massa arbòria d’entre el 75 i el 80%.
 
El Bosc de Can Deu s’estén sobre una superfície de 86 Ha poblada principalment de pi blanc i d’altres espècies tals com l’alzina i el roure; molt estimat pels sabadellencs que l’han convertit en un indret privilegiat on gaudir del lleure, passejar o practicar esport. D’aquí que des del mateix dia de la ventada, la ciutat de Sabadell sencera s’ha volcat per contribuir a la recuperació del bosc. És en aquest context que la Fundació Bosch i Cardellach no ha dubtat ni un moment a l’hora d’acollir aquesta mostra que avui  presentem, de la que n’és autor un sabadellenc reconegut --Josep Madaula--, i a contribuir d’aquesta manera a posar de manifest la vàlua d’aquest patrimoni natural ciutadà ara perdut, que amb l’esforç de la FACS i amb la col·laboració ciutadana estem ja recuperant.
 
 
L'exposició romandrà oberta al públic del 12 de maig a l'octubre en horari de dilluns a dijous de 17 a 20h, divendres d'11 a 13h. L'horari del mes de juliol serà de dilluns a divendres d'11 a 13h. El mes d'agost romandrà tancat.

Josep Madaula i Canadell

1957, Neix a Sabadell i hi resideix.

Estudis:                                                            
1969-1971  Dibuix i pintura a l’Escola d’Arts i Oficis de Sabadell.                               
1972-1977  Disseny gràfic a l’Escola Massana de Barcelona.
          1981  Pintura Mural a l’Escola Internacional de Pintura Mural
                    Miquel Farré de Sant Cugat del Vallès
2005-2006  Iniciació al gravat a l’Escola Massana de Barcelona.                                                                                               
 
Activitats professionals:
De 1973 a1985 treballa en diverses feines d’art aplicat, Disseny Gràfic, Escenografia, Il•lustració i Pintura Mural.
Des del 1985 és Professor de Dibuix i Pintura a l’Escola Massana.
És a partir d’aquesta situació laboral que li permet aprofundir en el llenguatge de la pintura, mostrant regularment el seu treball en  diverses ciutats de Catalunya: Sabadell, Terrassa, Manresa, Girona, Cadaqués, Port de la Selva, Barcelona, etc.

Anatomies del desarrelament. Dibuixos de Josep Madaula.


Esteban Martínez Serra


















 

Comparteix

Activitats previstes