Titols i resum a tot arreu
El dijous 24 d'octubre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc tindrà lloc la conferència 'L’evolució del clima suposa una emergència?', l'última sessió del cicle de conferències sobre el canvi climàtic que organitza la Secció de Ciència i Tecnologia.
El proper dijous 24 d'octubre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc l'última sessió del cicle de conferències sobre el canvi climàtic, a càrrec de Josep Enric Llebot, Director del Departament de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

El sentit del canvi de les condicions ambientals actuals no té aturador, però evoluciona amb la dinàmica característica dels fenòmens climàtics, amb escales de temps no tan llargues com les que han caracteritzat la major part de canvis del clima del passat, però amb una evolució diferent  si comparem amb els ritmes de canvi de la societat. En aquesta ponència s’aportaran l’evolució de las dades de les variables científiques que determinen allò que habitualment s’anomena clima per tal d’esbrinar en quin context i per quin motiu es parla darrerament d’emergència climàtica

 
Josep Enric Llebot (Barcelona, 1953). 
Doctor en Ciències Físiques (UAB, 1981). Ha treballat en termodinàmica de processos irreversibles, radiació solar i teledetecció i, actualment, en física ambiental i canvi climàtic. Va ser l’impulsor i el responsable de la creació dels estudis de Ciències ambientals a la UAB. Ha realitzat estades de recerca a Alemanya, al Canadà i als Estats Units. Ha publicat una setantena d'articles científics, dels quals una quinzena en l'anàlisi de l'estructura termodinàmica del sistema climàtic i una desena de llibres i ha col·laborat en la premsa escrita, especialment a La Vanguardia, Avui i El Temps.
Ha estat degà de la Facultat de Ciències de la UAB i de la UdG, vicerector de la UAB impulsant en ambdues universitats els programes formatius en ciències ambientals, becari del programa USIA del govern dels Estats Units i de la OTAN i membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya. Ha estat guardonat amb un accèssit del premi Divulga, amb el premi de la Fundació Enciclopèdia Catalana a la Investigació Científica, amb el Premi Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans, amb el premi de literatura científica de la Fundació Catalana per a la Recerca i amb la Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
Actualment és catedràtic de Física de la matèria condensada de la UAB, secretari general de l'Institut d'Estudis Catalans, President del Patronat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i President de la Fundació Emys. També és membre de l'American Geophysical Union i de l'American Meteorological Society. Ha dirigit la col·lecció Monografies del Medi Ambient de l'editorial Rubes, la revista electrònica Ecotropia i és membre del Consell científic de "Medi ambient: tecnologia i cultura". Ha estat el coordinador científic dels dos primers "Informes sobre el Canvi Climàtic a Catalunya". De 2011-2016 ha estat Secretari de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i durant el període 2008-2017 President de la Societat Catalana de Física.





Veure invitació

Organitza la Secció de Ciència i Tecnologia.

Comparteix

Activitats previstes