Titular notícies

Quadern didàctic "La guerra de successió al Vallès"

Dijous 27 Octubre 2016

Quadern didàctic La guerra de successió al Vallès, elaborat per la professora i historiadora Maria Calzada Olivella. Amb la col·laboració dels Centres d’estudis del Vallès, l’Ajuntament de Sabadell i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.
 


Aquest Quadern Didàctic que presentem sorgeix a partir de les recerques elaborades i presentades la tardor del 2014 al curs El Vallès abans, durant i desprès de la Guerra de Successió. 
Vist el valor de les aportacions de la investigació dels historiadors que van participar en el curs i de la seva vinculació amb la proximitat territorial, la Fundació va considerar la possibilitat d’ampliar-ne la difusió i acostar el contingut del curs al professorat de secundària. 

Iniciem així una nova línia de públicacions titulada Quaderns Didàctics amb l'objectiu de contribuir a facilitar la tasca del professorat a l'hora d'acostar els joves estudiants al nostre passat.

El Quadern Didàctic 1714 al Vallès. La guerra de Successió estarà disponible per a la seva consulta completa en pdf. Si hi esteu interessats adreceu-vos a la Fundació (secretaria@fbc.cat , 937258564). Clicant  a la imatge següent podreu veure l'índex i algunes pàgines d'exemple.

 


Disseny. Victòria Rovira. (document en pdf, 6MB)

Maria Calzada Olivella
 
Formació Acadèmica
Formació Professorat d’ EGB - UAB 1976-1979
Títol Mestra Català - ICE UAB - 1980
Llicenciatura Filosofia i Lletres - secció Història - UAB 1990
Doctora Pedagogia. Departament Didàctica de les Ciències Socials UB - 2008
Master en Pedagogia Sistèmica - CUDEC - Universitat Emilio Cárdenas de Mèxic - i Institut Gestalt Barcelona 2007-09
Càtedra de Secundària en Ciències Socials ( convocat. Juliol 2010) 2010

 
Experiència professional actual
Professora de Secundària ESO i Batxillerat en l’ especialitat de Ciències Socials i Català al Departament d’ Ensenyament de la Generalitat de Catalunya del 1993 fins a l’actualitat en Centres de Secundària. Especialitat Ciències Socials i Llengua Catalana ESO i Batxillerat a l’ IES Castellar del Vallès (1993-2003) i i a l’ Escola Industrial de Sabadell. (2004-actualitat)

Altres activitats i col·laboracions
Direcció Musical de la coral LA INDUSTRIAL de Sabadell durant 25 anys (1984 – 2012)

Elaboració del programa didàctic inicial per la creació del Materials didàctics del Departament de Didàctica del Museu del Gas de Sabadell, Fundació Gas Natural Fenosa, 2011
Treball de valoració i catalogació dels materials didàctics elaborats pels Arxius Comarcals Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya 2011-2012




Amb el suport de l'Ajuntament de Sabadell


 



 

Últimes Notícies