Titular notícies

Últim volum de l'obra d'Esteve Deu

Divendres 16 Desembre 2022

El passat dimarts 13 de desembre, a la seu de la Fundació, es va presentar el darrer llibre de la col·lecció sobre la Guerra Civil a Sabadell, realitzat pel doctor en història i membre de la Fundació, Esteve Deu Baigual.
 
La presentació la va dur a terme el professor Martí Marin de l'Universitat Autònoma de Barcelona, qui va agrair la tasca titànica realitzada per Esteve Deu en recollir informació detallada de 30.000 persones del Sabadell de l’època.
 
L’Esteve Deu ha realitzat una tasca d’arxiu, consultant les fonts primàries, que l’ha portat a visitar diversos arxius militars on es guarda la informació relativa a les persones que varen haver de patir la Guerra Civil.
 
Aquesta és l’única obra que existeix, d’aquestes característiques, en tot l’estat. L’obra dona informació detallada del que van viure les persones de Sabadell cridades a files, modificant fins i tot algunes informacions que existien sobre desapareguts o morts. També recull informació de fets rellevants de famílies i analitza, de forma sociològica, alguns comportaments dels bàndols.
 
Convidem a aquelles persones que no han adquirit l’obra a que ho facin ja que és una informació molt pertinent del nostre passat no tan llunyà, de la ciutat i dels seus habitants.


 


Últimes Notícies