Titols i resum a tot arreu
El dimecres 25 de setembre, a les 7 de la tarda, a la Seu de la Fundació, tindrà lloc l'acte de cloenda de l'exposició Aureli Capmany. La dansa i l’Esbart Català de Dansaires (+ info), que consistirà en la conferència Aureli Capmany: l'home de les mil feines, a càrrec de la comissària de l'exposició, Montserrat Garrich. 

 
Montserrat Garrich.
Llicenciada en Filologia Catalana, Diplomada en Biblioteconomia i Documentació i té el Postgrau en Gestió i animació de la cultura popular.  Després de treballar en diverses escoles ensenyant llengua i literatura catalana i castellana, treballa  des de 1984 fins a l’actualitat a les biblioteques i arxius de la Universitat de Barcelona. Ha estat col·laboradora i bibliotecària de l’antic Museu Tèxtil i de la Indumentària de Barcelona i s’ha preocupat especialment per la relació entre el vestit i el ball i per la il·lustració de moda. 

Relacionada amb la dansa tradicional i popular des de 1977, ha impartit nombrosos cursos de dansa catalana, de balls d’envelat i de danses de cort a escoles de ball, escoles d’estiu per mestres, entitats, centres cívics, instituts de batxillerat, campus de cultura popular: Dansàneu, FestCat, esbarts dansaires, Aula de música tradicional i popular, Aula de dansa tradicional, associacions, Undarius, Escola d’Estiu Joan Amades, etc.

Ha realitzat i participat en diverses exposicions sobre instruments musicals, festes i dansa, ha estat component de l’Equip Atles de Dansa Tradicional Catalana. i membre dels consells de redacció de revistes espcialitzades en cultura popular. Coordina les activitats de la programació MercèDansa de les Festes de la Mercè de Barcelona. Des de 1981 forma part de l’associació barcelonina Esbart Català de Dansaires.
Data: 25/09/2019
Hora: 19 : 00
De l'1 de juliol al 30 de setembre es podrà visitar, al vestíbul de la Fundació Bosch i Cardellach, una exposició produïda per l'Esbart Català de Dansaires sobre la figura d'Aureli Capmany i la seva vinculació amb la dansa catalana. 
 
Data: 30/09/2019
Hora: 19 : 00
Cost: Gratuït
Detalls: Llegir més...
El proper dijous 3 d'octubre a les 7 de la tarda tindrà lloc la ponència inaugural del curs 2019-2020 de la Fundació, a càrrec del Sr. Joan B. Culla Clarà, Doctor en Història Contemporània i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La conferència, amb el títol 2010-2019: la dècada que no vàrem preveure. Entre la memòria i la història, tindrà lloc a la seu de la Fundació (c. Indústria, 18). 


Veure invitacióAmb el suport de: 
Data: 03/10/2019
Hora: 19 : 00
Cost: Entrada lliure
El proper dimarts 8 d'octubre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc una conferència a càrrec de Josep-Lluís Campa Planas, Doctorant en Història, sobre l'excursionista, historiador i escriptor Josep Rosell Casablancas (1891-1977), que fou president del Centre Excursionista de Sabadell, membre de la UES i de la Fundació Bosch i Cardellach. La ponència es basa en el treball de fi de Màster Josep Rosell Casablancas, un saballut de soca-rel, presentat per l'autor a la Universitat Pompeu Fabra. 

Josep Rosell va ser un pioner del periodisme esportiu a Sabadell, va participar en l’organització del Centre d’Esports i molt especialment del Centre Excursionista Sabadell, del que va ser president. Després de la guerra va ser membre actiu de la Fundació Bosch i Cardellach. Practicant de l’excursionisme, és l’autor del llibre El Rodal de Sabadell. En base al seu llegat documental, i als seus escrits -dispersos en diversos mitjans i diferents arxius- es mostrarà una persona autodidacta que va tenir la capacitat de captar i transmetre com era Sabadell, la seva rodalia i Catalunya.
 
Josep Lluís Campa Planas (Barcelona, 1949)
Nebot-net d’en Josep Rosell, el que li ha permès accedir al fons personal d’en Rosell. Economista i Graduat en Ciències Polítiques, està en l’actualitat fent el Doctorat en Història a la Universitat Pompeu Fabra. És autor de El pensament polític de Pasqual Maragall en relació al federalisme i a l'encaix Catalunya-Espanya
 


Josep Rosell. 1915. Fons personal JRC


(Veure invitació)


Organitza la Fundació Bosch i Cardellach amb la col·laboració de la Unió Excursionista de Sabadell
Data: 08/10/2019
Hora: 19 : 00
El dijous 10 d'octubre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc la primera sessió del cicle de conferències sobre el canvi climàtic que organitza la Secció de Ciència i Tecnologia.
Data: 10/10/2019
Hora: 19 : 00
Detalls: Llegir més...
Del 16 d'octubre fins el 27 de novembre, tots els dimecres de 19 a 21h a la Fundació Bosch i Cardellach. Sessió inaugural el 9 d'octubre a l'Ajuntament de Terrassa. És necessària la inscripció prèvia. 
Data: 27/11/2019
Hora: 19 : 00
Localització: Seu de la Fundació
Detalls: Llegir més...